ONLINE GOKKEN WORDT LEGAAL!

De Nederlandse overheid wil online gokken vanaf 1 januari 2015 toestaan. Uiteraard zullen online gokbedrijven aan diverse eisen moeten voldoen. Daarnaast zal er een verslavingsfonds komen, waar bedrijven uit de gokindustrie aan bij moeten dragen.

Op dit moment is er sprake van een conceptwetsvoorstel waar dit in staat beschreven. Dit initiatief is ontstaan omdat veel Nederlanders nu gokken op buitenlandse sites, waar ze niet beschermd worden. Een verslavingsfonds, waar aanbieders van kansspelen aan bij zullen moeten dragen, is een van die beschermingsmaatregelen. Dit fonds is opgericht om verslavingen te voorkomen. Ook zal er een register komen waarin gokverslaafden staan geregistreerd. Mensen op deze lijst worden dan minimaal een half jaar geweigerd bij online en offline casino’s.

Ook komen er preventieve maatregelen. Aanbieders moeten onder andere waarschuwingen geven en spelers op de risico’s van gokken. Zo komen er nog meer maatregelen en zullen aanbieders ook een vergunning nodig hebben om spelers op hun website te laten gokken.

Circus.nl
Circus.nl
€250 + 100 Spins
Jacks.nl
Jacks.nl
€100 + 0 Spins